fredag den 21. juni 2013

Hvorfor er briller så dyre i Danmark

Flere og flere danske forbrugere forsøger at undslippe de høje priser på briller i Danmark, ved at købe brillerne på internettet. Her sparer man cirka 60 % i forhold til priserne i Danmark. Optikerforeningen er skeptisk og mener at udviklingen kan true den danske øjensundhed.

Priserne på briller i Danmark er tårnhøje.

Forklaringerne er mange, men det er et faktum at briller i Danmark er væsentligt dyrere end i lande vi normalt sammenligner os med. Dette har Konkurrencestyrelsen dokumenteret i en rapport, hvor det konkluderes at briller i eksempelvis Tyskland og Sverige er meget billigere end i Danmark. Optikerforeningen mener (naturligvis) ikke at brillerne i Danmark er for dyre, men mange forbrugere har en anden holdning.

Stigende internetsalg.

Mange forbrugere har nu fået op for at briller er alt for dyre i Danmark, og at man kan købe brillerne med store rabatter på internettet.

"Et almindeligt par designerbriller fra Prada koster hos en dansk optiker over 3.000 kroner. Du kan købe akkurat det samme par briller i en online butik for under 1.500", udtaler Nicolaj Nielsen som har startet den uafhængige hjemmeside kaldet www.brilleguiden.dk.

"I starten er mange skeptiske ved tanken om at købe briller på nettet, men når det går op for dem hvor mange penge man kan spare. og hvor nemt det er, så skifter man hurtigt mening. Jeg startede selv med at købe mine briller på nettet, da jeg fandt ud af at de briller som jeg ønskede kostede cirka 3.000 kroner i Synoptik, mens at jeg kunne købe brillerne til 1.200 kroner i en engelsk onlinebutik på nettet", fortæller Nicolaj.

"Internetsalg truer øjensundhed"

Optikerforeningen, som repræsenterer de danske optikere, har tidligere advaret imod salg af briller og kontaktlinser på internettet. Under overskriften "Internetsalg truer øjensundhed" advarer foreningen på sin hjemmeside imod at købe briller og kontaktlinser på nettet.

"Så lang tid at de danske optikere insisterer på at sælge briller til hvad jeg vil kalde verdens højeste priser, er jeg sikker på at udviklingen kun vil gå i en retning: Flere og flere vil købe deres briller online", udtaler Nicolaj Nielsen. "

Man sparer 60 % ved at købe briller på nettet!

Formålet med www.brilleguiden.dk er at fortælle de danske forbrugere hvor mange penge man kan spare ved at købe briller på nettet eller i udlandet. Brilleguiden.dk har i marts 2008 gennemført en analyse, hvor man sammenligner priserne på designerbriller i Danmark med priserne på selvsamme briller købt på internettet.

"I gennemsnit sparer man over 1.900 kroner, svarende til 60 %, per brille man køber på Internettet i forhold til hvis man købte akkurat samme brilleglas og brillestel i en dansk kæde som eksempelvis Synoptik eller Thiele", forklarer Nicolaj Nielsen fra brillerguiden.dk.

Prissammenligningen kan ses i sin helhed på www.brilleguiden.dk

Brillene betaler flybilletten.

Der er også håb for de forbrugere som er utrygge ved handle på internettet. Konkurrencen blandt optikere i eksempelvis England er tårnhøj, og du kan spare mange penge ved at benytte shopping–turen i London til at købe et par nye briller. I London kan du finde mange af designerbrillerne til cirka halv pris i forhold til i Danmark.

"Hvis du og kæresten hver skal have jer et par nye briller, kan besparelsen ved at købe brillerne i London mere end betale for jeres flybilletter til London!", forklarer Nicolaj Nielsen.
 

Læs mere her

tags: England, Danmark, 2008, Sverige, Tyskland, billetter, internet, London, udland, penge, cola, flybillet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar